Учете се да четете мисли с „Concept“

Concept


„Concept“ е игра, в която целта на всеки от играчите е да познава думи чрез асоциации с картинки. Играчите се разделят на отбори от по двама души, които седят един до друг. Отборите се редуват да избират думи или фрази, които останалите отбори трябва да познаят въз основа на поставени индикатори върху иконките на таблото.

Например, за да помогнете на останалите да познаят думата „мляко“, поставяте въпросителна върху иконката „течност“, после кубчета върху иконките за „храна/напитка“ и „бял цвят“. За описването на по-сложни концепти, като например „Леонардо ди Каприо“, отборът може да използва един цвят индикатори за да насочи останалите към понятията актьор и режисьор, а друг цвят за да отбележи, че той е свързан с определен филм, в който е участвал, например „Титаник“. Ако думата бъде позната, отборът, който я е задал получава 1 точка, а първият играч, познал думата получава 2 точки. Отборът с най-много точки печели.

Характерното за „Concept“ е, че е единствената популярна настолна игра, в която всеки от отборите е длъжен да помага на противниците си, за да спечели играта. Ако я играете с хора, които познавате добре, може да победите не само чрез досетливост, но и чрез стратегия. Например: Отборът, който е най-слабата ви конкуренция е фен на определен филм, за който никой от останалите не е и чувал и този филм е една от деветте възможности за дума, от които избирате. Изберете него и спечелете лесна 1 точка за вас, директно елиминирайки шанса вашият главен конкурент да вземе 2 точки.

Играта достига пълния си ефект, когато се играе от поне 6-8 души, поради това, че тогава надпреварата за разпознаване на думата е най-оспорвана. Заповядайте на борда с вашите приятели!

Sharing is caring!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *