Събитията на борда | Април 2022г

Кафе-клуб и бар Абордаж

01.04. ПЕТЪК – Благотворителен концерт и изложба в партньорство с TRAP и по инициатива на ученици от 2АЕГ (може би сте чували за #стениска на бала? Е, сега даже ще имате възможност да се включите от първо лице в каузата им за 2022ра!). Повече за събитието ТУК . Виж повече за ден 2 на 06.04. по-долу.

02-03.04. СЪБ-НЕД Книжен Базар с Кауза vol.2. Някои от вас си спомнят за миналогодишния книжен базар в подкрепа на дейността на Фонд за дивата флора и фауна на България. Събрахме общо малко над 1 600 лв, благодарение на вашите големи сърца и отворени към нови светове умове! Тази година отново организираме пролетно обновяване на домашните библиотеки, отново в партньорство с усмихнатите и неуморни книжни сладкарки от Trouble Bakers. Каузата за 2022ра са “Зелени Балкани” (най-старата природозащитна НПО в България), а техен представител ще ни разкаже повече за дейността на организацията в 12ч на 2 април (събота). Както и миналата година, всички книги останали след двудневния базар, ще дарим за библиотеката на най-новото читалище в София, това на Фондация „Тротоара“. Повече информация в самото събитие ТУК .

06.04. СРЯДА Игрочетене на “Пробивът” на Майкъл Майндкрайм: класическа и много обичана от феновете на жанра книга-игра, в която четящият (в нашия случай цялата публика) влиза в ролята на мениджър на изгряваща рок банда и целта е чрез действията и решенията си да ги превърне в звезди. Дали ще успеем да издадем първия албум на бандата с правилните парчета, които да ги изстрелят към върха на класациите, зависи от вас! Това е Ден 2 на Mash-Up Festival. Входът за двете вечери общо е 12 лв, а само за игрочетенето: 5 лв. Всичко отива за каузата на 2АЕГ за 2022.

07-10.04. Абордаж на 5 години 

22.04. Ден на Земята 2022. Отбелязваме го с представяне на играта Terra Futura. Повече подробности – скоро на страницата ни във ФБ. Не пропускаме да споделим и спомен от последния пред-пандемичен Ден на Земята, който отпразнувахме с научна комедия с три прекрасни дами-учени от Националния природонаучен музей. Видео от цялото събитие на живо можете да намерите ТУК (Експериментът 2: Наука на терен, 2019г.).

23.04. MTG – Streets of New Capenna Prerelease. На всеки три месеца, едно от най-популярните занимания на борда – Magic: The Gathering празнува своето ново издание. Традицията повелява да се съберем и да разцъкаме с новите карти на живо, преди да знаем кое е добро и кое не е. Да усетим атмосферата на новия свят, да се видим с приятели и да се позабавляваме половин ден. Streets of New Capenna е гангстерски сет, който се очаква да е особено тематичен. Участието на prerelease ти дава 6 booster packs и гарантиран rare или mythic от изданието, с които да си построиш тесте (земите са от нас) и да се съревноваваш с другите на равни начала. Всеки задължително си тръгва с по нещо! Вход: 55 лв с предплащане, 60 лв в деня на събитието. От 14:00ч играем 1в1, от 18:30 – по двойки! Присъедини се към групата ни за MTG във FaceBook.

snc-set-logo.png (1920×921)

30.04. MTG – Streets of New Capenna Release Sealed Tournament. Който го е нямало по Великден или не си е начесал крастата, ще има възможност да го направи една седмица по-късно с второ издание на нашия Sealed Tournament. Правилата и условията остават същите. От 14:00ч играем 1в1, от 18:30 – по двойки!

01.05. MTG – Work hard. Play harder. cEDH Tournament. Второто издание на нашия турнир по cEDH (competitive EDH) в Абордаж. Това е MTG Commander format, в който всеки слага най-силните си тестета на масата и се опитва да победи на всяка цена. Всеки има право на до 25 проксита в тестето (за скъпи карти, които счита че му трябват, но не иска да си ги купува). 💷 Вход: 30лв

Повече инфо в събитието.

За регистрация: https://forms.gle/dTpVTnLmAsBAGRs18

Сподели с приятел!