„Цар на историята“ на Board Game Weekend

Преди няколко седмици се проведе събитието за настолни игри Board Game weekend. По време на събитието голям брой ентусиасти се включиха в разиграването на Цар на историята.

За Цар на историята


Цар на историята е игра, базирана на събития от българската история. Изработена е от ученици от 19 СУ с цел подобряване на историческата култура сред младежите. Тъй като играта е силно образователна и подпомага запаметяването на връзките събитие-година в историята ни, тя е особено подходяща за деца и юноши; но и на родителите не би им доскучала, тъй като в процеса на игра участващите се запознават и с по-подробна информация относно съответните битки, личности, културни събития и др.

Представяне на Board Game Weekend


Цар на историята бе общодостъпна за тестване и разиграване, което доведе до значителен интерес, а голям брой от плейтестърите изразиха положителни отзиви и желание да бъдат информирани за по-нататъшното развитие на играта. Особено впечатление на гостите на събитието направи лекотата с която един играч усвоява правилата, докато използва историческите си знания като главен инструмент за достигане до победа.

Игрови процес

На всеки играч се раздават по няколко карти, след което участниците се редуват да поставят картите си в хронологичен ред. Точното разполагане на картите носи допълнителни бонуси и по-голям шанс за победа. Благодарение на „специалните карти“ (карти, даващи бонус или санкциониращи играча, който ги изтегли) винаги има шанс за обрат, в Цар на историята от високо се пада най-болезнено.
Линия на времето

Официален старт

Играта ще дебютира в завършен вид това лято в „Абордаж“, точната дата и час ще обявим в нашата фейсбук страница.

Сподели с приятел!