Урок по аритмантика

Arithmancy - Aritmantika

Артитмантиката е древна форма на пророкуване, базирана на математиката.  За разлика от всички други форми, които разчитат на тълкуване и абстракция, аритмантиката разчита на лесно измерим и точен метод, което я прави много по-надеждна, според повечето експерти.

Аритмантиката е математически метод, в който превръщат думи или дати в число. Най-популярното число за превръщане е рождената дата. Резултатът се нарича число на съдбата.

Число на съдбата

 

  1. Слънце – Агресия, Действие, Амбиция
  2. Луна – Баланс, Контраст, Опозиция
  3. Марс – Талант, Гъвкавост, Веселост
  4. Меркурий – Стабилност, Солидност, Издръжливост
  5. Юпитер – Разширение, Приключение, Пътуване
  6. Венера – Толерантност, Надеждност, Искреност
  7. Сатурн – Мистерия, Учение, Знание
  8. Уран – Успех, Възможности, Сила
  9. Нептун – Универсално влияние

Изчислява се спрямо датата на раждане. Числото на съдбата представлява фундаменталните качества и характеристики, които човек притежава. Рождените числа също така са свързани с планети. Препоръчва се важни дати като сватби, срещи, започването на нов бизнес и др. да съвпадат с вашето число на съдбата. Казват, че това увеличава значително шанса за успех и щастлива развръзка на инициативата.

Пример:

Хари Потър, роден на 31-ви Юли 1980

31 + 7 + 1980

= 3 + 1 + 7 + 1 + 9 + 8 + 0

= 29

= 2 + 9

= 11

= 1 + 1

= 2

Личностни числа, Число на сърцето и Социално число.

 

Както можем да превръщаме дати в числа, така можем да превръщаме думи или имена в числа. Има два основни метода за това, като най-разпространения метод е „методът на Агрипа”, който и ние ще ползваме.

Този метод се приписва на магьосникът и философ Корнелиус Агрипа. Той създал този метод въз основа на латинската азбука, давайки стойност на всяка буква от 1 до 9. Този метод също така се нарича и метод на Питагор.

Преобразуваме стойността на всяка буква, докато не получим крайното число.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Личностно число

Личностното число показва качествата ни и нашият характер. Получава се като преобразуваме пълното ни име, което е нашата есенция.

Пример:

H E R M I O N E G R A N G E R
8 5 9 4 9 6 5 5 7 9 1 5 7 5 9

8 + 5 + 9 + 4 + 9 + 6 + 5 + 5 + 7 + 9 + 1 + 5 + 7 + 5 + 9 = 94
9 + 4 = 13
1 + 3 = 4

Число на сърцето

Числото на сърцето показва нашият вътрешен живот. Нашите желания и страхове. Пресмята се като се преобразуват само гласните в името.

H E R M I O N E G R A N G E R
8 5 9 4 9 6 5 5 7 9 1 5 7 5 9

5 + 9 + 6 + 5 + 1 + 5 = 31
3 + 1 = 4

Социално число

Социалното число показва външната ни личност. Тази част от нас, която показваме на външния свят. Това е начинът, по който избираме да се представяме на света. Пресмята се като се преобразуват само съгласните в името.

H E R M I O N E G R A N G E R
8 5 9 4 9 6 5 5 7 9 1 5 7 5 9

8 + 9 + 4 + 5 + 7 + 9 + 5 + 7 + 9 = 63
6 + 3 = 9

Тълкуване на числата в Аритмантиката

1 – Това е числото на индивида, самостоятелният индивид. Единиците са независими, фокусирани и целеустремени. Те си поставят цел и се придържат към нея. Те са лидери и изобретатели. Единиците понякога изпитват трудности да работят с други хора и не обичат да получават заповеди. Могат да са егоцентрични, егоистични и доминиращи. Често са особняци и самотни.

2 – Две представлява интеракцията, двустранната комуникация и баланса. Двойките са креативни, с богато въображения, добри по природа. Мир, хармония, лоялност и справедливост са характерни за тях. Двойките, обаче също така представляват идеята за конфликт, противоречиви сили и контрастиращи идеи: ден и нощ, добро и зло. Двойките може да са дистанцирани, унили, самокритични и нерешителни.

3 – Три представлява идеята за пълнота и завършеност, както при светата троица – минало, сегашно, бъдеще и дух, ум и тяло. Тройките са талантливи, енергични, артистични, с добро чувство за хумор и лесно вписващи се в социалната среда. Тройките са късметлии, разговорчиви и много успешни, но също така са нефокусирани, лесно се обиждат и са повърхностни.

4 – Като маса, която стои солидно на четири крака, четворките символизират стабилност.  Четворките се трудят здраво. Те са практични, може да са разчита на тях и са здраво стъпили на земята. Предпочитат логиката и разума пред виреенето в облаците. Те са добри в организирането на неща и изпълнението им. Като цикълът на четирите сезона, те са предвидими. Могат да са инатливи, подозрителни, прекомерно практични и с тенденция да избухват. Конфликтите, които са възможни при двойките са двойно по-вероятни при четворките.

5 – Пет е числото на нестабилността и дисбаланса. Символизира промяната и несигурността. Петиците са привлечени от много неща едновременно, но не могат да се отдадат на никое. Те са приключенско настроени, енергични и склонни да поемат рискове. Те се радват на пътуването и срещите с нови хора, но не се задържат дълго на едно място. Петиците могат да бъдат  самонадеяни, безотговорни, нетърпеливи и избухливи.

6 – Шест представлява хармонията, приятелството, семейството и домашният уют. Шестиците са лоялни, обичащи и може да се разчита на тях. Те се адаптират лесно. Справят се добре с преподаването и изкуствата, но често не са успешни в бизнеса. Понякога имат склонността да клюкарстват и да са самодоволни.

7 – Прозорливи, разбиращи и умни, седмиците обичат да се трудят здраво и не ги е страх от предизвикателства. Те са сериозни, учени и се интересуват от всякакви мистични теми. Оригиналността и въображението са по-важни от парите и материалните принадлежности. Седмиците могат да бъдат песимистични, саркастични и несигурни.

8 – Осмиците загатват за големи възможности и потенциал за голям успех в света на бизнеса, финансите и политиката. Осмиците са практични, амбициозни, отдадени и работливи. Също така могат да бъдат ревниви, алчни и жадни за власт. Обичат да се налагат над другите. Осмиците са най-непредвидимите числа и могат да означават както огромен успех, така и грандиозен провал и видим от самото начало.

9 – Девет представлява завършеност и успех в пълна степен. Деветките посвещават себе си в услуга на обществото, често като учители, учени и човеколюбци. Силно устремени, те работят без почивка и умора и често са пример за подражание и вдъхновение за другите. Ако нещата не се случват, както искат, обаче, могат да бъдат самонадеяни и арогантни.

Сподели с приятел!