Dead of Winter – ще успеете ли да оцелеете?

Dead of Winter

Dead of Winter е кооперативна игра за оцеляване с много интрига. Вие сте един от малкото оцелели след зомби апокалипсис. Ресурсите са оскъдни, а зомбитата – навсякъде! Играта е за 2-5 играча, като всеки играч води своята малка група от оцеляващи.

Резултат с изображение за dead of winterЗа играта

Dead of Winter е кооперативна игра за оцеляване. Играчите работят заедно за постигането на една обща цел за победа. Също така, всеки играч има и своя тайна цел, която трябва да постигне. Тази тайна цел може да бъде безобидна за цялостното състояние на колонията, опасно желание, което може да доведе до рискове, копнеж за саботиране на главната цел, или предателство срещу цялата колония! В края на някои игри всеки играч е победител, други с някои играчи като победители, а понякога всички губят.

Игрови процес

Играта протича на много ходове, през които играчите могат да придвижват своите хора към различни места, за да се сдобият с храна и други ресурси (което ги подлага на риск от нападение от зомбита). Всеки играч има свои собствени интереси, към които се стреми да се придържа, но всички оцеляващи живеят в обща колония, поради което единичните действия влияят на цялата група. За да се предпази от предателски или егоистични постъпки, колонията има право да извършва гласуване за изпращане на хора в изгнание.

Стратегия

Всеки от играчите има свои цели, които трябва да постигне, за да победи. Една от тези цели е общата цел на всички играчи, освен за потенциалния предател. Възможността да се изпращат играчи в изгнание трябва да се използва много внимателно, защото тя има силата да спаси групата от действията на предател, който се опитва да саботира цялата група, но ако невинен член на колонията се окаже изпратен в изгнание, шансът на колонията да претърпи обща загуба се повишава.

 

Заключение

Dead of Winter често продължава над час, което води до разнообразни интеракции между многобройните компоненти на играта. Играта може да протича с едновременно развитие на Co-op, солови мисии и опит за предателство.

Заповядайте в „Абордаж“ и открийте дали разполагате с търпението и стратегическите умения да завършите Dead of Winter: A Crossroads Game като победител!

Сподели с приятел!