Блог

Науката се завръща на борда!

Научно-популярната поредица „Наука на Борда“ се връща в „Абордаж“ през Септември! Заповядайте на съдбоносната за България дата 9 септември от 18:30ч. в „Абордаж“, за да си поговорим съдържателно за развитието на Българския национален въпрос след Берлинския конгрес. Повече за лектора:Ангел Златков е докторант в Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и координатор на […]

Read more

“Абордаж” търси екипаж!

Абордаж търси екипаж!

Ъпдейт: Благодарим за огромния интерес! Изпратили сме следващата стъпка на всички кандидатствали по имейл 🙂 Формата за кандидатстване вече е затворена.

Read more

„Цар на историята“ вече в предварителна продажба!

Цар на историята

„Цар на историята“ дебютира пред публика преди няколко месеца, по време на Sofia Board Game Weekend. Образователната настолна игра еразработена от ученици от столичното 19.СУ „Елин Пелин“ . Младежите, под ръководството на своя класен ръководител, са използвали методиката на неформалното образование, за да направят „Цар на историята”. Това е живо доказателство, че сухите факти могат да […]

Read more

Dead of Winter – ще успеете ли да оцелеете?

Dead of Winter

Dead of Winter е кооперативна игра за оцеляване с много интрига. Вие сте един от малкото оцелели след зомби апокалипсис. Ресурсите са оскъдни, а зомбитата – навсякъде! Играта е за 2-5 играча, като всеки играч води своята малка група от оцеляващи.

Read more

Unstable Unicorns – настолната игра с еднорози

Unstable Unicorns е стратегическа игра включващата две страхотни неща: разруха и еднорози. Със своите разнообразни и детайлни изображения и внимателно балансиран игрови процес, Unstable Unicorns постига вбесяващо, но същевременно магическо изживяване.

Read more

Jamaica – състезание, съкровища, пирати!

Jamaica

Jamaica е състезателна игра с пиратска тематика. В нея се включват основните интригуващи елементи на настолните игри (взаимодействие между играчите, хвърляне на зарове, извършване на действия чрез карти и постигане на странични цели), но без да се усложнява който и да е от тях. Това прави играта едновременно достъпна за начинаещи и интересна за ветерани.

Read more

„Цар на историята“ на Board Game Weekend

Преди няколко седмици се проведе събитието за настолни игри Board Game weekend. По време на събитието голям брой ентусиасти се включиха в разиграването на Цар на историята.

Read more

Урок по аритмантика

Arithmancy - Aritmantika

Артитмантиката е древна форма на пророкуване, базирана на математиката.  За разлика от всички други форми, които разчитат на тълкуване и абстракция, аритмантиката разчита на лесно измерим и точен метод, което я прави много по-надеждна, според повечето експерти. Аритмантиката е математически метод, в който превръщат думи или дати в число. Най-популярното число за превръщане е рождената […]

Read more

Betrayal at Baldur’s Gate – Co-op и PvP в една игра

Betrayal at Baldur's Gate

Зла сянка е надвисила над Baldur’s Gate, призовавайки чудовища и страховити ужаси от тъмнината! Ще се справите ли заедно с другите играчи? Или някой ще се превърне в предател?

Read more

Kingdomino – перфектната игра за начинаещи

kingdomino

Kingdomino, както подсказва заглавието, е игра тип домино, в която всеки от играчите развива свое кралство. Kingdomino се откроява със своята достъпност – не изисква запаметявания на големи количества информация или взимане на мигновени решения.

Read more