Медовина

Ако ви се пие медовина в София, “Абордаж” е мястото! Няма друго заведение, където да откриете не просто разнообразие от първокачествена медовина, но и компетентни (разбирайте, пили много медовина) домакини, които да ви препоръчат най-подходящата. Това е причината клиентите да ни наричат Дома на медовината в София. Независимо дали опитвате медовина за пръв път или сте утвърден ценител на меденото злато, правим всичко възможно да ви предоставим най-доброто, защото самите ние го търсим. Обичаме медовина! Ако не знаете какво е медовина, може да прочетете нашата статия по въпроса.

Списъкът с предлаганите от нас медовини е дълъг, понякога количествата от някои видове са ограничени, затова представяме на вашето внимание списък с най-основните. За повече и актуални предложения, не се притеснявайте да попитате на бара. Медовината е на най-горния рафт.

Медовина Meadly – сладка

Сладка медовина Meadly

Класическа сладка медовина. Изчистен меден вкус и аромат на пчелен клей. Предлагаме тази медовина на бутилки и наливна.

The Kingslayer – суха медовина

Средновековна медовина The Kingslayer

За онези, които казват: “Искам да пия медовина, но не обичам сладко”. Имаме добри новини за вас – целият мед, с който е приготвена тази медовина, е превърнат в 12% алкохол, добавихме мурсалски чай и златен корен и получихме съвсем средновековна суха медовина, която пази аромата на меда и планинските билки, но не е сладко питие. Произведена от Meadly.

Trnavská medovina

Търнавска медовина
Търнавска медовина

Спечелила златен медал на едно от най-големите изложения за медовина в Дъблин – Апимондиа 2005!
Произведена чрез ферментация на внимателно подбран билков мед и съчетавайки ароматни билки, Трнавската медовина грабва вниманието със своя богат, но ненатрапчив вкус на мед и умерена сладост.

Staroslovanská medovina

Старославянска медовина
Старославянска медовина

Старославянската тъмна медовина е приготвена от мед, добит в близост до смесени гори, по оригинална стара рецепта за медовина от манов мед. По-тъмният й цвят и интензивен аромат я превръщат в наслада за сетивата. Насладете се на леко пикантния й вкус!

Klasztorny Miód

Медовина Klasztorny
Медовина Klasztorny

Полска манастирска медовина с неповторим аромат и приготвена по традиционна рецепта на старите монаси. Автентичната керамична бутилка завършва впечатлението за истинско медено произведение на изкуството. Какъв по-добър подарък от това?

JADWIGA

Медовина Ядвига
Медовина Ядвига

Някои я наричат Царицата на медовините. Ядвига съдържа мъст от малини, ферментирала заедно с висококачествения мед, и отлежава поне 6 години в дъбова бъчва, за да ви бъде поднесена по най-подходящия начин, достоен за Царицата. Богат вкус и уникален аромат. Предлагаме я на чаши, както и в бутилки, включително луксозни подаръчни стъклени и керамични шишета. Медовина за истински ценители.

Staropolski Miód

Медовина Старополски
Медовина Старополски

Първокачествена полска медовина, отлежавала поне 2 години в дъбова бъчва. Ферментационната смес съдържа малини, които придават неповторим вкус, а след самата ферментация не се допуска никаква технологична обработка. Освен бутилирането на това медено злато в традиционни керамични бутилки съгласно най-добрите традиционни практики.