Unstable Unicorns – настолната игра с еднорози

Unstable Unicorns е стратегическа игра включващата две страхотни неща: разруха и еднорози. Със своите разнообразни и детайлни изображения и внимателно балансиран игрови процес, Unstable Unicorns постига вбесяващо, но същевременно магическо изживяване.

Що за игра?

Еднорозите не са първото нещо, за което се сещаме, когато стане дума за настолни игри, но след като играете Unstable Unicorns, това ще се промени. Еднорозите са дотолкова основна част от играта, че са почти единствените елементи в нея. „Но това звучи скучно“ – бихте си казали. Именно затова в играта има много карти с ефекти, както и над 20 различни еднорози с магически умения.

Игрови процес

В началото на играта всеки играч получава едно бебе еднорог в конюшнята си. Останалите бебета еднорози се поставят като отделно тесте. Останалите карти се разбъркват и се раздават по 5 на всеки играч. Останалите карти играят ролята на тесте за теглене.

Ето и видовете карти:

 • Instant – този вид карта може да бъде използван когато и да е, дори ако притежателят не е на ход и се използва за осуетяване на план на даден противник.
 • Upgrade – Ъпгрейд картите оказват благоприятно въздействие върху конюшнята, на която са използвани (например вашата).
 • Downgrade – Този тип карта оказва негативен ефект върху конюшнята, на която е използван (например не вашата).
 • Magic – Може да използвате магическа карта по време на вашия ход. Този тип карти обикновено всява смут сред вашите опоненти и помага на вашата армия от еднорози да се разрасне.
 • Резултат с изображение за unstable unicornsMagical Unicorn – Когато добавите магически еднорог към конюшнята си, влиза в сила и неговата специална сила.
 • Basic Unicorn – Това, че не са способни да правят друго освен да увеличат броя еднорози в конюшнята Ви, не значи, че обикновените еднорози не са специални.
 • Baby Unicorn – Различават се от обинковените еднорози най-вече по това, че са още по-сладки.

Всеки Ваш ход протича на 4 части:

 1. Начало на хода – Ако някоя от Вашите карти има ефект, който се случва „в началото на хода“, може да използвате този ефект в тази фаза. Ако забравите да го направите, изпускате възможността да ползвате този ефект.
 2. Теглене – Изтеглете една карта от тестето за теглене
 3. Действие – Изиграйте 1 карта от ръката си или изтеглете още една карта от тестето за теглене.
 4. Край на хода – Ако имате повече от седем карти, премахнете нужния брой, за да завършите хода си с не повече от 7 карти.

Добре, а как печеля?

Победител е играчът, който първи събере 7 еднорога в конюшнята си (6 при повече от 5 играчи).

Заключение

Unstable Unicorns е игра, която се научава лесно, но има още много какво да подобрите в стила си на игра след като научите правилата. Това е причината да омръзва по-трудно от повечето лесни за научаване настолни игри. Заповядайте в „Абордаж“ и се убедете сами.

Сподели с приятел!