Betrayal at Baldur’s Gate – Co-op и PvP в една игра

Betrayal at Baldur's Gate

Зла сянка е надвисила над Baldur’s Gate, призовавайки чудовища и страховити ужаси от тъмнината! Ще се справите ли заедно с другите играчи? Или някой ще се превърне в предател?

Основна информация

Betrayal at Baldur’s Gate е игра, в която има таен предател. Той обаче не е запознат с това, че е изменник през голяма част от играта, а може и играта да се стече по такъв начин, че да няма предател или предателят да остане неизвестен след като се обърне срещу групата. Игралното табло представлява град (с подземна и надземна част), който се създава чрез теглене на плочки. Плочките се свързват помежду си чрез врати, а всяка карта предизвиква определено събитие като теглене на вещи и поличби.

Герои

В играта можете да играете като един от 6 герои, всеки от които разполага с две разновидности, от които избирате едната. Всеки герой има четири основни характеристики: скорост, мощ, разум и познание. Тези характеристики биват повлияни от различни вещи и поличби, които се случват по време на играта. Героите имат уникални способности, които ще ви помогнат в определени ситуации.

Предателство

Играта протича напълно отборно, докато в даден момент не се материализира знамение, което превръща 1 от играчите в предател. Предателят се стреми да победи останалите участници, а тяхната цел е да го спрат. В играта има общо 50 знамения. В голяма част от тях се развиват разнообразни сценарии с предател, а в останалите знамението води до обединена битка на всички играчи срещу например Трол или Умбър Хълк. Всяко знамение прилага допълнителни правила към играта, често давайки допълнителна мощ на предателя, за да може да се справи в своето начинание срещу останалите играчи.

Заключение

Betrayal at Baldur’s Gate може да бъде играна многократно без да доскучае поради петдесетте различни знамения и многобройните начини, по които може да се изгради имението.

Искате ли сами да усетите тръпката от неизвестния предател, или да станете него? Заповядайте в „Абордаж“!

Сподели с приятел!