Cards Against Humanity – всички видове неуместен хумор

В повечето настолни игри основните елементи са стратегия, късмет, тактика и планиране. В Cards Against Humanity случаят не е такъв. В тази игра най-важното е хуморът, и то не какъв да е, а отвратителен и неуместен.

Играта започва чрез избиране на съдия (Цар на картите), който поставя черна карта от върха на тестето на масата и я показва на всички останали играчи. Черните карти съдържат въпрос или имат празно място за попълване. Всеки от останалите играчи разполага с ръка от 10 бели карти в началото на съответния рунд и подава една или няколко карти на „Царя на картите“ в зависимост от изискванията на черната карта. При това действие бялата карта е с текста отдолу. Целта на подадените карти е да запълват/отговарят на черната карта по възможно най-забавния и отвратителен начин. „Царя на картите“ определя кое от предложенията е най-добро и играчът, който го е дал взима 1 „Страхотна точка“.

Ето примерни комбинация за попълване/отговаряне на карти:

Имаш проблеми с умирането на Муфаса? Опитай Хакуна Матата бе идиот.

Аушвиц. Внимавай, това е капан!

Скъпа Аби, имам проблем с внезапна лайняна екплозия и бих искал съвет от теб.

С това приключва първият рунд. Човекът, седящ от лявата страна на предишния съдия става „Цар на картите“ и започва нов кръг. Играта продължава толкова, колкото играчите преценят. Когато се достигне до общо решение за прекратяване, победителят е участникът, който притежава най-много Страхотни точки.

В „Абордаж“ разполагаме и с допълнителни карти за още повече възможности за брутален хумор. Не всички настолни игри се играят на табло при пълна концентрация и формални разговори. Заповядайте на борда и открийте в коя жанрова каюта са вашите любими игри!

Сподели с приятел!